October 27, 2014

Trimester 2

Sem ni target er 3.5. Kita naik sikit demi sikit. I can do it!

September 29, 2014

So here I am. Dah jadi student MMU. Alhamdulillah. Course yang memang hobi aku. Creative Multimedia. Aku dapat foundation. Kau ingat masuk University swasta best? Senang? Nak masuk MMU ni at least 5 credit tau. Tapi alhamdulillah mostly budak pandai je kat situ.

Hahaha

K dah malas nak tulis. Bye

October 27, 2013

Test

Exam lagi seminggu.

I am dead

May 11, 2013

Change

Sekarang, aku bukan lagi Puteri Nursyahirah yang:

  • Suka tidur 
  • Lalai
  • Malas belajar
  • Ada crush
  • Degil
  • Suka tengok tv
  • Dan lain lain lain lain lain
Aku sedang cuba untuk meng'update'kan akidah aku, perangai aku. Instead, aku dah rajin belajar (tepuk tangan). Kalau aku bosan, aku study. Baguskan? Aku tahu tu. And now, I've started to read english novel (applause). My first english novel ever is 'The Perks Of Being A Wallflower'. Quite interesting. Mereka dah buat movie based on that novel which is the writer is the director. You know what I mean?

THIS


Hidup si Charlie ni sedih sangat. Dia terlampau lurus. Apa orang ajar, dia ikut je. Hm.

Lepas ni nak beli buku Peter Pan, Percy Jackson, AND MANY MORE. Tapi selepas SPM lah. Hehe.

Annnnndddddddddddddd, Tomorrow is mother's day. I dont even know what to buy for Mama. Hmm.. I'll think about that.

May 5, 2013

Tough Day

Hey, everyone. I'm too lazy to update my blog. Honestly. No hard feeling okay? It's May already and SPM will be on next 4 month (plus minus). AH-----! I'm not ready for this.

Wait a second. Aku menulis ni sebab nak release tension, bukan nak menambah. Rileks sekejap (breathe in, breathe out)

Okay, where are we? Banyak cerita ni. Where should I start? Januari, nothing happen. I----- guess. February, Hm------ nope. Mac, ada test, olahraga daerah, kawad. Argh----- bulan yang sangat menyakitkan hati. Cerita dia bermula macam ni......

Aku dengan gang Kadet Polis secara sukarela offer diri dekat cikgu untuk jadi 'pak guard' dekat Kejohanan Olahraga MSSD dekat USIM selama 4 hari tanpa berfikir panjang atau secara logik.  Dah lah minggu tu ada test. Yes, aku gila. Worth it, jumpa camp mate, Ab. Hahahaha. Tak sangka pulak dia atlet. Hari ketiga aku jadi 'pak guard', kena ganti Dania lari 100m. Dengan tak bawak baju spare, stretching, practice bagai, aku pun ganti. Dapat lah nombor tiga (saringan). Tapi tak dapat masuk final. Takde rezeki. Tup tup, injured. Sampai sekarang tak elok lagi. Tu pun gatal lagi kawad.

Habis je olahraga, kena repeat test. Kena habiskan 10 paper dalam masa 2 hari. Memang mampuslah aku kat situ. End up, result teruk gila mati. Sejak hari itu, Puteri Nursyahirah Binti Muhammad Syafadilah dah tak berani nak buat aktiviti luar sekolah kalau dah nak dekat dengan exam. Lesson learned!

Kawad daerah, Alhamdulillah, dapat nombor 2 dan Arfahanim Noratezze dapat jadi KP terbaik LAGI. Itulah yang kami harapkan sebab masingmasing tak nak pergi peringkat negeri. Tak nak terikat. Tahun ni SPM. Bhahaahhaha-----! Kawad sekolah pun dapat Naib Johan dan KP terbaik. If you were there, you'll see budak polis je yang paling bising. Kitorang dah macam tak peduli dah pengetua duk berucap dekat depan. Tak macam tahun lepas, disiplin je. Bhahaha. Lepas tu sorak macam dapat first place. KADET POLIS SEMARAK MEMANG AWESOME :D

Lepas tu budak 5 Science buat pementasan drama. Best! Search youtube. "5 SCN"

April, just nice. Budakbudak ni terpilih pergi kem negeri which is aku naaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaakkkk sangat pergi tapi dah janji dengan Aki tak nak join apaapa dah. Hmm. Takde rezeki.

Now, I'm having mid-term exam. Wish me luck. I want to break my record. Trying my best for Additional Maths. Kalau selama ni aku cakap 'Orang gila je dapat A+ Add Maths'. Sekarang, aku nak jadi orang gila tu.

Ya Allah, kau muruahkanlah rezeki Puteri Nursyahirah Binti Muhammad Syafadilah ni supaya dapat 9A+, kau berikanlah dia kekuatan dan ketabahan hati untuk merempuh segala cabaran yang mendatang. Amin.

Kbye

December 30, 2012

Nice To Meet You, SPM


Well, you know. I'll sitting for the very important exam in my life. BHAAAAAAAAAAAAHHH. Seriously, I really not ready for this. Preparation? No. Tuitions? No.. errkk.. yes but only for Mathematics subject. THIS HAPPEN BECAUSE MY ADDITIONAL MATHS WAS LIKE PFFFTTTT -,- But it's okay. We still have so much time to study and do exercises and study group and whatsoevah.

Got to go, Happy New Year!